Alergia pokarmowa
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Proza
(1)
Publikacje dydaktyczne
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(7)
nieokreślona
(1)
Placówka
Wypożyczalnia dla Dzieci
(1)
Filia w Białej
(1)
Filia w Łomnicy
(1)
Filia w Niekursku
(1)
Filia w Nowej Wsi
(1)
Filia w Rychliku
(2)
Filia w Siedlisku
(1)
Autor
Dons'ka Natalâ
(1)
Melamed Gennadìj
(1)
Sikorski Zdzisław Edmund (1930- )
(1)
Witczak Agata (1966- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
Okres powstania dzieła
2001-
(2)
Kraj wydania
Polska
(1)
Ukraina
(1)
Język
polski
(1)
ukraiński
(1)
Odbiorca
0-5 lat
(1)
6-8 lat
(1)
Dzieci
(1)
Szkoły wyższe
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura ukraińska
(1)
Temat
Kobieta
(1866)
Polska
(1171)
Przyjaźń
(1088)
Literatura polska
(1078)
Poezja polska
(1023)
Alergia pokarmowa
(-)
Rodzina
(984)
Tajemnica
(927)
Miłość
(911)
Powieść młodzieżowa polska
(869)
Zwierzęta
(577)
Opowiadanie dziecięce polskie
(574)
II wojna światowa (1939-1945)
(567)
Relacje międzyludzkie
(524)
Przestępczość zorganizowana
(496)
Zabójstwo
(494)
Poezja dziecięca polska
(488)
Nastolatki
(472)
Rodzeństwo
(467)
Śledztwo i dochodzenie
(440)
Dziewczęta
(435)
Boże Narodzenie
(430)
Policjanci
(418)
Uczucia
(395)
Sekrety rodzinne
(386)
Trudne sytuacje życiowe
(374)
Wojna 1939-1945 r.
(367)
Żydzi
(362)
Pamiętniki polskie
(357)
Dzieci
(353)
Uczniowie
(353)
Język polski
(341)
Magia
(334)
Powieść rosyjska
(333)
Powieść francuska
(326)
Literatura
(323)
Relacja romantyczna
(317)
Osoby zaginione
(314)
Życie codzienne
(313)
Wybory życiowe
(311)
Małżeństwo
(290)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(268)
Powieść młodzieżowa angielska
(265)
Dziennikarze
(260)
Pisarze polscy
(255)
Zakochanie
(253)
Opowiadanie polskie
(248)
Chłopcy
(247)
Publicystyka polska
(245)
Matki i córki
(238)
Władcy
(233)
Ludzie bogaci
(231)
Uprowadzenie
(231)
Literatura dziecięca polska
(230)
Podróże
(226)
Zemsta
(226)
Powieść dziecięca polska
(220)
Wakacje
(218)
Koty
(217)
Ludzie a zwierzęta
(216)
Psy
(216)
Poszukiwania zaginionych
(206)
Polacy za granicą
(205)
Wielkopolska
(205)
Powieść niemiecka
(203)
Mężczyzna
(197)
Arystokracja
(195)
Historia
(195)
Pisarze
(194)
Wojsko
(188)
Dziadkowie i wnuki
(183)
Dramat polski
(180)
Dojrzewanie
(177)
Sztuka
(177)
Dziecko
(176)
Seryjni zabójcy
(175)
Lekarze
(173)
Kultura
(168)
Samotność
(167)
Ojcowie i córki
(166)
Polityka
(156)
Przyroda
(152)
Śmierć
(150)
Duchowieństwo katolickie
(145)
Literatura dziecięca
(145)
Studenci
(145)
Pomaganie
(144)
Politycy
(142)
Aktorzy polscy
(140)
Marzenia
(136)
Wsie
(134)
Wydawnictwa dla dzieci
(133)
Wychowanie w rodzinie
(131)
Czarownice i czarownicy
(130)
Ruch oporu
(130)
Prywatni detektywi
(127)
Walka dobra ze złem
(126)
Duchy
(125)
Warszawa
(125)
Filozofia
(123)
Powieść młodzieżowa niemiecka
(123)
Gatunek
Broszura
(1)
Opowiadania i nowele
(1)
Podręcznik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Chemia
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Zvorušlivì knižki)
Na okładce: Peremagaêmo razom.
Drugie miejsce wydania na podstawie serwisu e-ISBN. Na okładce: Peremagaêmo razom.
Tekst w języku ukraińskim.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 7 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia dla Dzieci
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Filia w Białej
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Filia w Łomnicy
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Filia w Niekursku
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Filia w Nowej Wsi
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Filia w Rychliku
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Filia w Siedlisku
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia (1 egz.)
Książka
W koszyku
Szkodliwe substancje w żywności : pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne / redakcja naukowa Agata Witczak, Zdzisław E. Sikorski. - Wydanie 1. - dodruk 2. - Warszawa : PWN, copyright 2021. - XII, [2], 296 stron : ilustracje ; 24 cm.
Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka. Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się. W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści. Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania. [nota wydawcy]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Filia w Rychliku
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 61 [Filia w Rychliku] (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej